Bors polonez

Pentru borsul polonez carnea de pui se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Sfecla, morcovii si varza alba se curata, se spala, se taie fasii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 500 g
  • costita afumata - 50 g
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • sfecla rosie - 150 g
  • varza alba - 150 g
  • cartofi - 150 g
  • morcovi - 250 g
  • ceapa - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 50 g
  • ulei 30 - ml
  • foi de dafin - 23 frunze
  • otet - 20 ml
  • sare si piper boabe dupa gust
  • 2 cuburi MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru borsul polonez carnea de pui se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Sfecla, morcovii si varza alba se curata, se spala, se taie fasii. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Costita se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea de pui se fierbe in 2 l de apa si se spumeaza. Se adauga sfecla, varza, morcovi, ceapa, cartofi, cuburile MAGGI, foi de dafin si piper. Cand carnea si legumele sunt fierte, se adauga pasta de tomate. Costita se inabusa in ulei cu otet. Se adauga bors si se mai fierbe cca 5 minute.

Borsul polonez se serveste fierbinte, cu patrunjel deasupra.

 


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci