Ciorba de gulii umplute

Dietetica, hranitoare, gustoasa!!!

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Ciorba de gulii umplute

Ingrediente

  • 5 gulii potrivite
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata mica telina
  • 2-3 cartofi
  • 500 g carne tocata de curcan
  • 4 linguri de orez
  • 3 oua
  • 100 g smantana
  • sare
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate, se taie cubulete mici si se pun la la fiert in cca. 3-4 l de apa, cu o lingurita varfuita de sare si Cuburile Maggi Gaina. Se adauga si cartofii taiati in cubulete potrivite. Se curata guliile, se scobesc. Se prepara compozitia de carne pentru umplut si perisoare, amestecand bine carnea cu un praf de sare, cu 2 oua, 2 linguri de orez, un pic de patrunjel verde tocat fin. Se umplu guliile scobite, se pun la fiert cu zarzavatul, cca. 20 minute, timp in care modelam perisoarele din carnea ramasa. Dupa 20 de minute, se adauga si perisoarele, dar si miezul ramas de la scobitul guliilor. Dupa ce au fiert bine, se opreste focul, se drege ciorba cu oul batut cu smantana, se potriveste de acreala cu sucul de lamaie, se presara patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!

Extrasfat: Orezul pentru perisoare poate fi prefiert sau il dam noi in cateva clocote, pentru a fi moale in perisoare. Guliile curatate si scobite se scufunda in apa clocotita cu sare si se fierb 10 minute, dupa care se scot si se trec sub jet de apa rece. Asa suntem siguri ca vor fi bine fierte in ciorba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia