Soleanca este un fel de supa acreala ruseasca foarte buna in diminetile de dupa chefuri.
Pentru inceput taiem ceapa marunt si punem la prajit iar cind devine sticloasa peste adaugam mezelurile taiate fasii subtiri. Lasam pe foc pina se rumenesc; intre timp taiem cubulete cartofii si semirondele morcovii si le punem la fiert. Cand sunt aproape fierte luam roşiile conservate si o sita si le frecam cu o lingura deasupra castronului ca sa iasa doar sucul. Mai adaugam lamaia taiata castravetii murati si maslinele. Lasam o minutica dupa care adaugam bors acru si lasam pe foc pina trage un clocot, stingem, presaram verdeata si gata.
Soleanca se serveste fierbinte, cu verdeata tocata pe deasupra.
Reteta de soleanca a fost propusa pe forumul Culinar.ro de dor-de-casa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaAndra Mihail ne surprinde astăzi cu Rulouri cu scorțișoară - O rețeta ingenioasă pentru un desert rapid....
Rulouri cu scorțișoară - O rețeta ingenioasă pentru un desert rapid
Comentarii