Ciorba acra de potroace

Ciorba acra de potroace este o mancare traditionala deosebit de gustoasa. Puteti pregati aceasta reteta cu carne de pui.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Ciorba acra de potroace

Ingrediente

  • 1 kg de maruntaie de pui (aripi
  • pipote
  • inima
  • ficat
  • gat
  • piept pasare)
  • 1 telina mica
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa mare
  • 50 g orez
  • 2 linguri de ulei
  • zeama de varza acra/ 1 l bors /sucul de la 2 lamai
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Ciorba acra de potroace este o mancare traditionala deosebit de gustoasa.
Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam si le tocam marunt. Punem si orezul la fiert – separat.
Calim ceapa putin, apoi adaugam legumele si le calim impreuna. Le punem peste carne dupa ce aceasta a fiert pe jumatate si continuam fierberea. Luam spuma de cate ori este nevoie.Cand maruntaiele si legumele sunt aproape fierte, adaugam sucul de rosii, zeama de varza sau borsul (fierte in prealabil) si orezul. Mai lasam sa fiarba 5-10 minute, apoi punem leusteanul si saram.




Servim ciorba acra de potroace fierbinte cu patrunjel verde. Optional putem pune smantana. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Divainbucatarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc