Ciorba ca la Radauti

Se pune gaina la fiert, fara legume, fara sare, si se tine pe aragaz pana cade carnea de pe oase. Se sa deoparte de pe foc si se lasa jumatate de ora

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o gaina (mai in etate)
  • 2 legaturi patrunjel
  • 3 legaturi marar
  • 1 morcov
  • 2 cepe medii
  • 1 gogosar (sau ardei gras)
  • 1 varf de cutit boia iute
  • 50 ml ulei (sau grasime de la gaina)
  • 6 oua
  • 300 ml smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune gaina la fiert, fara legume, fara sare, si se tine pe aragaz pana cade carnea de pe oase. Se sa deoparte de pe foc si se lasa jumatate de ora „sa-si dea duhul“. Intre timp, se caleste ceapa in untura (sau in ulei) timp de 2 minute. Peste ceapa usor rumenita, se pun morcovul, gogosarul, mararul, patrunjelul - toate tocate. Se adauga, mai apoi, si boiaua si se trage totul 3-4 minute la tigaie.

Se stinge cu 1/4 cana de apa, se pune capacul si se inabusa inca trei minute. Se acreste cu bors.


Legumele sotate se vor pune in supa in care a fiert gaina. Mare atentie, caci trebuie adaugate numai dupa ce supa s-a mai racit.
Dupa aceasta, se freaca galbenusurile cu smantana si se adauga putin cate putin in oala, amestecand continuu. Se pune din nou oala pe foc si se da ciorba in clocot 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc