Ciorba cu ciuperci

Ciorba cu ciuperci este o mancare satioasa si gustoasa. Pe langa ciuperci, mai contine ulei, ceapa, morcov, ardei, telina, pulpa de rosii si condimente.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 felie de telina
  • 200 ml pulpa de rosii
  • 1 lingurita condimente
  • cimbru
  • salvie
  • maghiran
  • rozmarin
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • bors
  • 100 ml smantana

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste in ulei incins. Se adauga 2 linguri de apa, apoi morcovul, telina, ardeiul si jumatate din ciuperci, toate taiate marunt. Se calesc bine legumele, apoi se adauga restul de ciuperci feliate si se acopera totul cu apa. Se adauga condimentele, dupa gust si se lasa la fiert totul, acoperit cu un capac 20 de minute. Se adauga pulpa de rosii si se mai fierbe 10 minute. Borsul se fierbe separat, se spumeaza si se acreste cu el, dupa gust, ciorba. Se adauga patrunjelul verde tocat marunt si se ia de pe foc.


Se serveste garnisita cu felii de ardei verde si dreasa cu smantana.
Alte retete:
Ciorba radauteana
Supa de rosii
Supa cu galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori