Ciorba de burta

Burta se spala in mai multe ape reci, se curata cu lama ascutita a unui cutit, dupa care se taie felii mari si se pune la fiert in multa apa rece. Se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg burta
  • 1 kg oase de porc
  • zarzavat de supa
  • 1 ceapa
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de otet
  • sare

Mod de preparare

Burta se spala in mai multe ape reci, se curata cu lama ascutita a unui cutit, dupa care se taie felii mari si se pune la fiert in multa apa rece. Se fierbe descoperit, impreuna cu oasele de porc sau un rasol de vita, cateva ore. Dupa o ora de la inceputul timpului de fierbere, se adauga zarzavatul de supa curatat si ceapa taiata in doua. Cand burta este fiarta, se scoate, se taie felii, se pun in farfurie si se acopera cu zeama in care au fiert.
Ciorba se acreste cu otet dupa gust, se potriveste de sare si se serveste dreesa cu putin galbenus de ou.

Alte retete ciorba recomandate

Supa mazare

Ciorba spanac

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc