Se alege fasolea, se spala cu apa rece si se lasa in apa rece cateva ore. La fel se procedeaza cu ciolanul afumat, care se tine in apa rece ca sa piar
Se alege fasolea, se spala cu apa rece si se lasa in apa rece cateva ore. La fel se procedeaza cu ciolanul afumat, care se tine in apa rece ca sa piarda mirosul de fum. Se da fasolea in clocot, se arunca apa si se umple oala cu alta apa rece. Se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat, care a dat in clocot separat si a fost spalat apoi cu apa rece. Se fierbe la foc mic pana cand fasolea se inmoaie usor. Pentru ca boabele de fasole sa nu se desfaca, se pune putina sare la fiert.
Se toaca ceapa marunt, morcovul se taie fideluta, se pun peste fasole si se lasa sa fiarba la foc mic. Se scoate carnea, se curata de pe os, se arunca osul si se pune carnea din nou in oala, se acreste ciorba cu zeama de varza acra, data in clocot separat. Se pune o crenguta de leustean sau o crenguta de cimbru, dupa care se ia oala de pe foc.
Ciorba se serveste calda, colorata cu o lingura de bulion pus o data cu zeama de varza.
Alte retete ciorba recomandate
Ciorba radauteana
Ciorba de pui a la grec
Ciorba spanac
Supa ciuperci
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii