Ciorba de cartofi cu bacon

Aceasta ciorba se prepara rapid si contine cartofi, ceapa, morcovi, bacon, patrunjel, chimen si smantana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 200 gr bacon
  • jumatate lingurita chimen
  • patrunjel
  • sare
  • 350 gr smantana
  • 1 lingura delikat
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Baconul se taie cuburi si se pune la calit, impreuna cu ceaoa tocata si morcovul taiat rondele. Se adauga 2 l de apa, sare, cartofii taiati cubulete si se lasa la fiert. Cand cartofii au fiert, se adauga chimenul verdeata, 1 lingura delikat si se tine totul pe foc inca 5 minute. Se opreste focul si se lasa la racit 20 de minute. Separat, se amesteca smantana cu ciorba racita si se toarna in oala peste restul de ciorba.


Se serveste fierbinte.

Alte retete culinare:

Ciorba radauteana

Supa cu galuste

Supa de rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori