Ciorba de Conopida

Se caleste ceapa, morcovii, telina, ardeii, carnea. Se adauga apa si se lasa la foc mic pana fierbe carnea. La mijlocul fieberii se adauga, conopida,

Timp pregatire
125 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o conopida medie
  • 6 cartofi
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • o telina mica
  • 2 ardei
  • o mana de orez
  • condimentele dupa gust
  • 50 ml suc rosii
  • 200 ml smantana
  • 300 g carne de porc sau de vita
  • 300 g bacon afumat sau costita afumata

Mod de preparare

Se caleste ceapa, morcovii, telina, ardeii, carnea. Se adauga apa si se lasa la foc mic pana fierbe carnea. La mijlocul fieberii se adauga, conopida, cartofii, orezul, sosul de rosii apoi se condimenteaza dupa gust (cu verdeturile, piperul). Sarea se pune la ultimul clocot, daca vrem sa adaugam smantana cu un galbenus (eu nu pun decat in farfurie).


Se orneaza deasupra cu patrunjel verde. Se serveste simpla sau cu smantana.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc