Ciorba de dovlecei

Carne se da prin masina de tocat si se amesteca cu ceapa tocata si calita in ulei. Se adauga orez, albusurile, patrunjelul tocat fin si se omogenizea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 16 dovlecei
  • 250 gr telina
  • 150 gr ceapa
  • 2 lamai mari
  • 1 legatura patrunjel
  • 500 gr carne de vita
  • 50 gr morcovi
  • 50 gr orez
  • 1
  • 5 l zeama de carne
  • 1 legatura marar proaspat
  • 3 oua
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Carne se da prin masina de tocat si se amesteca cu ceapa tocata si calita in ulei. Se adauga orez, albusurile, patrunjelul tocat fin si se omogenizeaza compozitia. Dovleceii se curata de coaja si seminte si se umplu cu amestecul de carne. Se pun apoi la fiert intr-un vas. Se completeaza cu zeama de carne. Restul de zeama se pune in alt vas la fiert cu zarzavatul curatat si restul de orez. Se toarna zeama de pe dovlecei peste zarzavat, se drege cu galbenusurile amestecate cu smantana si zeama de lamaie si se presara deasupra marar tocat fin.


Dovleceii se servesc pusi in farfurie si acoperiti cu ciorba. Se presara deasupra marar tocat fin.

Alte retete culinare:

Ciorba radauteana Muschi de porc la cuptor Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori