Ciorba de dovlecei a la grec este o ciorba usoara si acrisoara cu dovlecel. Este o supa potrivita pentru orice moment.
Dovleceii se rad si se sareaza; se lasa sa se odihneasca 10 minute. Intre timp, se curata celelalte legume si se rad (eu am folosit robotul). Se calesc 2 minute legumele, cu exceptia dovleceilor, apoi se adauga apa si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga dovleceii, se dau in 2-3 clocote si se opreste focul. Se lasa sa se racoreasca. Cand compozitia a ajuns la temperatura camerei, se ia un bol separat, se bat ouale, se adauga laptele si putina zeama din ciorba, apoi se adauga in oala cu ciorba. Se potriveste de sare, eventual piper, se acreste cu zeama de lamaie si se presara marar praspat tocat. Eu prefer sa servesc ciorba asta la temperatura camerei, mai ales pe caldurile astea.
Toate functiile Multicookerului sunt de-a dreptul fantastice, dar daca ar fi sa aleg doar 2 care ma atrag cel mai mult, atunci ar fi cea de preparare a iaurtului (acesta a fost mereu un mare vis de-al meu) si cea de fierbere inabusita, pt. o alimentatie sanatoasa!
Ciorba de dovlecei a la grec se poate servi si rece.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii