Ciorba de fasole boabe cu cimbru

Se pune din ajun fasolea intr-un vas cu apa calduta ca se se moaie. Trebuie sa stea astfel cel putin 12 ore. A doua zi se pune aceasta fasole intr-o o

Timp pregatire
780 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200-300 gr. fasole boabe
  • 1 buc. ceapa
  • 2-3 buc. morcovi
  • o ramura cimbru
  • 2-3 frunze de telina
  • sare

Mod de preparare

Se pune din ajun fasolea intr-un vas cu apa calduta ca se se moaie. Trebuie sa stea astfel cel putin 12 ore. A doua zi se pune aceasta fasole intr-o oala cu apa rece la fiert. Dupa ce fasolea a inceput sa crape, numai atunci se pune sarea. In timp ce clocoteste se adauga ceapa tocata, ramura de cimbru, telina, morcovii taiati subtire. Cind fasolea e fiarta bine, se ia o patrime a ei si se trece prin sita, lasind sa cada prin ea in oala. In timpul fiertului nu trebuie amestecata ciorba cu lingura. Cine doreste poate adauga o cana de bulion pentru a o colora si a da ciorbei un gust acrisor.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci