Ciorba de fasole boabe cu supa de vita si zarzavaturi

Pentru ciorba de fasole boabe cu supa de vita si zarzavaturi fasolea boabe se alege de impuritati,se spala si se lasa in apa rece circa 12 ore.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr.fasole boabe
  • 150 gr.ceapa
  • 200 gr.morcov
  • 100 gr.radacina de telina
  • 3 rosii proaspete
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 100gr.ulei
  • 5 gr.sare de lamaie
  • 2-3 tulpine de telina
  • un praf de supa de vita (sau cu gust de vita)
  • 2 legaturi de leustean verde
  • o legatura patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciorba de fasole boabe cu supa de vita si zarzavaturi fasolea boabe se alege de impuritati,se spala si se lasa in apa rece circa 12 ore. Morcovii, ceapa, radacina si tulpana de telina, se curata si se spala si se taie marunt. Patrunjelul si leusteanul verde se spala si se taie marunt.Rosiile se spala si se taie in sferturi de felii mai groase.

Fasolea se fierbe in apa,dupa 15 minute de fierbere,se indeparteaza apa,se inlocuieste cu alta apa fiarta si se continua fierberea. Intre timp, se caleste in ulei ceapa, telina si morcovii se adauga peste ele rosiile. Cand fasolea este pe jumatate fiarta se adauga calitura, pra ful de supa, sare si piper.La urma se adauga o legatura de leustean si patrunjelul verde si se mai fierbe 2-3 minute. Dupa preferinta, se poate adauga o data cu praful de supa, 2 linguri de bulion de rosii ori sare de lamaie sau amindoua.


Ciorba se serveste fierbinte in supiera, cu leustean verde deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide