Pentru ciorba de fasole boabe cu supa de vita si zarzavaturi fasolea boabe se alege de impuritati,se spala si se lasa in apa rece circa 12 ore.
Pentru ciorba de fasole boabe cu supa de vita si zarzavaturi fasolea boabe se alege de impuritati,se spala si se lasa in apa rece circa 12 ore. Morcovii, ceapa, radacina si tulpana de telina, se curata si se spala si se taie marunt. Patrunjelul si leusteanul verde se spala si se taie marunt.Rosiile se spala si se taie in sferturi de felii mai groase.
Fasolea se fierbe in apa,dupa 15 minute de fierbere,se indeparteaza apa,se inlocuieste cu alta apa fiarta si se continua fierberea. Intre timp, se caleste in ulei ceapa, telina si morcovii se adauga peste ele rosiile. Cand fasolea este pe jumatate fiarta se adauga calitura, pra ful de supa, sare si piper.La urma se adauga o legatura de leustean si patrunjelul verde si se mai fierbe 2-3 minute. Dupa preferinta, se poate adauga o data cu praful de supa, 2 linguri de bulion de rosii ori sare de lamaie sau amindoua.
Ciorba se serveste fierbinte in supiera, cu leustean verde deasupra.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezO reteta special creata pentru fetita mea in care am evitat prajeala si pentru ca nu este "prietena cu smantana"iam folosit...
Dovlecei cu carne si crema de cocosPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloEste prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...
Foi de miere de albineSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii