Pentru ciorba de fasole boabe cu supa de vita si zarzavaturi fasolea boabe se alege de impuritati,se spala si se lasa in apa rece circa 12 ore.
Pentru ciorba de fasole boabe cu supa de vita si zarzavaturi fasolea boabe se alege de impuritati,se spala si se lasa in apa rece circa 12 ore. Morcovii, ceapa, radacina si tulpana de telina, se curata si se spala si se taie marunt. Patrunjelul si leusteanul verde se spala si se taie marunt.Rosiile se spala si se taie in sferturi de felii mai groase.
Fasolea se fierbe in apa,dupa 15 minute de fierbere,se indeparteaza apa,se inlocuieste cu alta apa fiarta si se continua fierberea. Intre timp, se caleste in ulei ceapa, telina si morcovii se adauga peste ele rosiile. Cand fasolea este pe jumatate fiarta se adauga calitura, pra ful de supa, sare si piper.La urma se adauga o legatura de leustean si patrunjelul verde si se mai fierbe 2-3 minute. Dupa preferinta, se poate adauga o data cu praful de supa, 2 linguri de bulion de rosii ori sare de lamaie sau amindoua.
Ciorba se serveste fierbinte in supiera, cu leustean verde deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii