Ciorba de legume

Se pun la fiert legumele tocate marunt (ceapa, morcovul, ardeiul) cu 2 linguri de ulei si o lingurita de delicat. Cand sunt fierte legumele se adauga

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de legume

Ingrediente

  • 300 ml bors de putina
  • 2 cepe
  • un morcov
  • 2 cartofi
  • 3 linguri bulion
  • un cuib fidea
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • delicat - dupa gust
  • o legatura leustean

Mod de preparare

Se pun la fiert legumele tocate marunt (ceapa, morcovul, ardeiul) cu 2 linguri de ulei si o lingurita de delicat. Cand sunt fierte legumele se adauga cartofii taiati cubulete, se mai lasa 15 min la fiert si se adauga 2 lingurite de bulion (bulionul se poate inlocui cu rosii zdrobite marunt), lasandu-se sa dea in clocot de 2-3 ori, dupa care se aduga borsul dupa gust si sarea. Se mai lasa 10 min sa fiarba si se adauga fideaua, lasandu-se inca 5 min sa fiarba. La sfarsit dupa ce s-a stins focul, se adauga leusteanul.


Se serveste atat calda cat si rece.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema caramel
1
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Poale-n brau (branzoaice)
3
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Cheesecake cu ciocolata la Slow Cooker Crock-Pot 4.7L Digital
Bucataras.RO

Cheesecake cu ciocolata la Slow Cooker Crock-Pot 4.7L Digital

Revin cu reteta mea preferata: cheesecake cu ciocolata! Este un adevarat deliciu si ma bucur ca in sfarsit o impart si cu...

Cheesecake cu ciocolata la Slow Cooker Crock-Pot 4.7L Digital
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori