Ciorbă de miel reţetă Ciorba de miel cu macris este o ciorba ideala pentru masa de Paste (si nu numai), fiind delicioasa, satioasa si plina de vitamine si proteine.
Mod de preparare:
Carnea se pune în 2 l apă rece, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi o linguriţă rasă de sare şi se fierbe circa 50 minute. Măcrişul (numai frunzele, fără codiţe) se spală în 2-3 ape; apoi, se ia cate un mănunchi şi se taie în felii mai late.Se adaugă în ciorbă şi se lasă să fiarbă încă 30 minute.
Odată cu măcrişul, se pune şi orezul, ca ciorba să fie mai deasă sau se pot face găluşte din albuş si gris. Cand toate sunt fierte, se sărează după gust şi, dacă este prea acră, se mai adaugă puţină apă. Cine doreşte mai acru, adaugă, după gust, zeamă sau sare de lămaie. Se ia de pe foc şi se drege cu verdeata si sare.
Pentru aromă, se pun frunze de tarhon, leuştean şi pătrunjel, sau din toate cate puţin.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii