Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare este o reteta de ciorba delicioasa, cu multe radacinoase si chiftelute de carne si orez.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba de perisoare

Ingrediente

  • Pentru perişoare:
  • 600g carne tocata (amesteca vita si porc)
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 20 gr faina
  • 100 gr orez
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita piper
  •  
  • Pentru ciorba:
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 5 rosii mici
  • 800 gr oase de porc fara carne
  • 1 legatura de patrunjel
  • Pentru servit: smantana si zeama de lamaie

Mod de preparare

Legumele (morcovii, telina, radacina de patrunjel, ceapa) se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala mai mare se pune uleiul la incins, se adauga legumele si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie. Se adauga oasele de porc portionate, apoi se adauga cca 3-4 l apa fierbinte. Se pune capacul si se lasa sa fiarba.

Dupa 10 min se adauga ardeiul taiat cubulete si rosiile decojite si taiate felii. Se lasa la fiert cca 35 min, daca se formeaza spuma se indeparteaza, iar oasele se scot din ciorba.

In acest timp formam perisoarele: ceapa se taie foarte marunt sau se da pe razatoarea mica. Intr-un bol se adauga ingredientele si se framanta bine pana obtinem o compozitie omogena.

Pregatim un bol cu apa, umezim mainile, luam compozitie cu o lingura si formam perisoare, ca dimensiune “cat o nuca”.

Perisoarele se pun in ciorba fierbinte, cate una, fara sa le inghesuim. Se lasa sa fiarba cca 10-12 min la foc potrivit.

Cand sunt fierte, perisoarele vor pluti. Se adauga sare si piper dupa gust.

Datorită tehnologiei cu încălzire 3D, căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Ciorba de perisoare se serveste cu patrunjel tocat si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide