Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare este o reteta de ciorba delicioasa, cu multe radacinoase si chiftelute de carne si orez.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba de perisoare

Ingrediente

  • Pentru perişoare:
  • 600g carne tocata (amesteca vita si porc)
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 20 gr faina
  • 100 gr orez
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita piper
  •  
  • Pentru ciorba:
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 5 rosii mici
  • 800 gr oase de porc fara carne
  • 1 legatura de patrunjel
  • Pentru servit: smantana si zeama de lamaie

Mod de preparare

Legumele (morcovii, telina, radacina de patrunjel, ceapa) se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala mai mare se pune uleiul la incins, se adauga legumele si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie. Se adauga oasele de porc portionate, apoi se adauga cca 3-4 l apa fierbinte. Se pune capacul si se lasa sa fiarba.

Dupa 10 min se adauga ardeiul taiat cubulete si rosiile decojite si taiate felii. Se lasa la fiert cca 35 min, daca se formeaza spuma se indeparteaza, iar oasele se scot din ciorba.

In acest timp formam perisoarele: ceapa se taie foarte marunt sau se da pe razatoarea mica. Intr-un bol se adauga ingredientele si se framanta bine pana obtinem o compozitie omogena.

Pregatim un bol cu apa, umezim mainile, luam compozitie cu o lingura si formam perisoare, ca dimensiune “cat o nuca”.

Perisoarele se pun in ciorba fierbinte, cate una, fara sa le inghesuim. Se lasa sa fiarba cca 10-12 min la foc potrivit.

Cand sunt fierte, perisoarele vor pluti. Se adauga sare si piper dupa gust.

Datorită tehnologiei cu încălzire 3D, căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Ciorba de perisoare se serveste cu patrunjel tocat si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Salata de fasole verde
5
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde