Ciorba de salata este buna si pentru perioadele in care timpul in bucatarie este limitat, dar si pentru zilele caniculare de vara.
Tocati salata marunt si puneti-o intr-un bol. In oala in care o sa faceti ciorba, adaugati 5-6 linguri de ulei si puneti baconul sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit baconul, adaugati ceapa si usturoiul, tocate marunt, si rumeniti totul pana devine ceapa translucida. Adaugati zarzavatul si rumeniti in continuare, dupa ce s-a muiat putin zarzavatul adaugati salata tocata dupa preferinta, amestecand permanent pana se inmoaie salata si scade la jumatate din volumul initial. Adaugati apa, atat cat sa acopere salata eu am adaugat mai multa si am pus si ~o cana de orez). Cat fierbe salata, puneti trei oua intr-un bol, adaugati un praf de sare si bateti-le bine. Intr-o tigaie puneti putin ulei si turnati oul batut, dupa ce s-a incins bine uleiul. Dupa ce este gata omleta, turnati-o intr-un bol si taiati-o in bucati, cat mai mici, cu o furculita. Puneti intr-un bol mare smantana, adaugati apoi si galbenusul de ou si amestecati, din nou, pana se integreaza bine in compozitie. Daca salata a fiert adaugati omleta, apoi incepeti sa adaugati in bolul cu smantana, zeama din oala, amestecand tot timpul, pana aduceti sosul la o temperatura cat mai apropiata de cea din oala. Apoi turnati sosul in oala, putin cate putin, amestecand permanent, dupa care mai lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand. Gustati si mai adaugati sare daca este nevoie, dupa care adaugati mararul tocat(al meu a fost uscat), amestecati si stingeti focul.
Lasati sa se racoreasca 10-15 minute, dupa care se poate servi. Ciorbica de salata o puteti manca atat calda cat si rece, cu paine de casa sau crutoane.
Reteta de ciorba de salata a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Doitili.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii