Ciorba de vacuta cu multe legume, conopida si fasole verde este o reteta de ciorba delicioasa, pe care iti vei dori sa o refaci cu siguranta. Ciorba se prepara usor, tot ce ai de facut este sa urmaresti reteta culinara.
Carnea se pune la fiert, in apa rece cu sare. Intre timp, se pregatesc radacinoasele. Se curata, se spala, ceapa se taie marunt, telina, patrunjelul si morcovii in cuburi - mie imi plac zarzavaturile si legumele taiate simetric, in ciorba, si obligatoriu tot ce e in farfurie am pretentia sa intre in lingura. Cand oala de foc incepe sa clocoteasca, se indeparteaza cu grija spuma, de cateva ori. Cand nu se mai formeaza atat de abundent spuma, se adauga radacinoasele. Se lasa sa fiarba pe foc mic, daca ciorba fierbe cu clocote mari va fi tulbure.
Se pregatesc restul de legume - aici se pot face combinatii dupa gustul fiecaruia, eu am folosit conopida, fasole verde, ardei si cartofi. Daca ardeiul si cartoful mi se par oarecum indispensabile (dar nu neaparat), se poate renunta la una din celelalte legume si introduce o alta, in functie de preferinte si de gustul fiecaruia.
Se potrivesc foarte bine varza alba, mazarea boabe, gulia, dar, de ce nu, chiar si dovlecelul.
Cand radacinoasele sunt fierte pe jumatate (incep sa se inmoaie) se adauga conopida, ardeiul si fasolea verde. Se verifica gradul de fierbere al carnii si cand furculita intra usor in ea se scoate si se lasa sa se raceasca putin. Se taie in cuburi cat mai simetrice (pentru aspect) si se adauga in zeama care fierbe.
Se verifica cat de fierte sunt legumele si cand sunt aproape facute se adauga si cartofii. Dupa ce au fiert si acestia, se pun rosiile fara pielita, taiate in cuburi (si, eventual, 1-2 linguri de bulion, dupa gust). Se lasa sa dea 2-3 clocote si se trage de pe foc. Se pregateste verdeata. Se spala si se toaca fin leusteanul, se presara pe deasupra si bucataria se umple de arome.
Pofta buna! Reteta Ciorba de vacuta a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii