Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon este o reteta delicioasa.Pentru a face aceasta reteta de ciorba aveti nevoie de carne de vita, tarhon, morcovi, telina, rosii, ardei gras si cartofi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6-8 portii:
  • 600 gr carne de vita pentru ciorba (chiar asa scrie pe ea
  • de-a gata la caserola)
  • 300 gr morcovi (cam 3 bucati)
  • 200 gr telina
  • 300 gr cartofi (2 bucati)
  • 100 gr ardei gras
  • 160 gr rosii bucatele cu suc (conserva CIRIO)
  • o ceapa mica
  • o legatura de patrunjel
  • 3-4 linguri de tarhon tocat
  • 2 cubulete cu gust de vita
  • o lingurita de legume deshidratate
  • cimbru
  • sare

Mod de preparare

Incerc sa fac o ciorba buna si calda in fiecare saptamana. Acest obicei il al din copilarie. Atunci masa de pranz era la ora fixa si era compusa din trei feluri.

Aceasta reteta de ciorba e deosebit de simpla. Ar fi chiar greu sa nu iti iasa.

Carnea o speli si o tai bucatele mici, o pui la fiert cam o ora si jumatate. Unii o tin mai putin, mie-mi place sa o las la foc mic, in tihna. Primele minute indepartezi spuma, pana ramane limpede zeama.
Alaturi, mai fierbi niste apa si suplimentezi in oala mare, pe masura ce zeama in care fierbe carnea scade.

Telina, morcovii, ceapa, le tai marunt. Cartofii si ardeiul - cubulete.

Cand a mai ramas jumatate de ora din timpul total de fierbere, adaugi morcovii, telina, ceapa. Dupa inca vreo zece minute, adaugi ardeiul, cartofii, rosiile decojite, cubuletele cu gust de vita, legumele deshidratate, condimentezi.


Cu 5 minute inainte de a stinge focul, pui tarhonul tocat, cimbrul. Daca-ti place, pui si patrunjel atunci cand o servesti.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide