Ciorba de vitel cu oua si zarzavaturi

Pentru ciorba de vitel cu oua si zarzavaturi se spala oasele, se sparg si se fierb 1 1/2-2 ore, dupa care se strecoara zeama si se pune din nou la fiert.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de vitel (1/2 kg)
  • oase (2-3)
  • morcov (2)
  • pastirnac (1)
  • radacina de patrunjel (1)
  • ceapa (1)
  • telina (1/2)
  • orez (1 ceasca)
  • oua (2)
  • zeama de lamaie
  • sare
  • apa (2 1/2 l).

Mod de preparare

Pentru ciorba de vitel cu oua si zarzavaturi se spala oasele, se sparg si se fierb 1 1/2-2 ore, dupa care se strecoara zeama si se pune din nou la fiert. Se spala carnea de vitel, se taie in bucati potrivit de mari si se introduce in zeama in care au fiert oasele. Dupa ce a dat in cateva clocote, se ridica spuma, apoi se adauga ceapa tocata marunt si zarzavatul curatat, spalat si taiat foarte subtire. Se lasa sa fiarba la foc domol 1/2 -1 ora, in vasul acoperit cu capac. Cand carnea este fiarta, se adauga si orezul, fiert separat si limpezit cu apa rece. Se drege ciorba cu ou si se adauga zeama de lamaie dizolvata in putina apa. Se potriveste dupa gust, adaugindu-se si restul de sare si acreala, daca mai este necesar.


Se serveste la masa cu verdeata tocata fin si cu saleuri de parmezan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Chiftele de ton cu sos de iaurt
Bucataras.RO

Chiftele de ton cu sos de iaurt

Este prima data cand fac chiftele din peste , dar cu siguranta le voi repeta pentru ca mi-au placut tare mult.

Chiftele de ton cu sos de iaurt
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!