Ciorba radauteana cu muschi de porc

Prima zi din februarie mi-a adus o raceala groaznica si asa m-am hotarat sa imi pregatesc o ciorba care sa ma scoata din boala,cu mult zarzavat dar si carne slaba de porc.A iesit senzational de buna si vreau sa va impartasesc si modul de preparare.Initial am zis ca fac o ciorba acra ,cu o mana de orez,dar am renuntat la orez si am adaugat usturoi,oua si smantana multa!

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Ciorba radauteana cu muschi de porc

Ingrediente

  • 1-2 morcovi
  • o bucata telina
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa rosie
  • 2 ardei
  • 2-3 cartofi
  • 3-4 catei de usturoi
  • tarhon uscat
  • sare
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de smantana
  • 350 g muschi de porc
  • 1 legatura mare de patrunjel verde
  • suc de lamaie(sau otet)

Mod de preparare

Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare se lasa sa dea in 2-3 clocote dupa care scurgem apa in care a fiert si se adauga 3-4 l de apa rece cu o lingurita de sare si se pune la fiert.

Apoi se curăţă, se spală şi se taie legumele cubulete si se maruntesc la blender,in afara de cartofi, care curatati si spalati se taie in cubulete mici. Carnea se lasă la clocotit 3-4 clocote, apoi se scoate din apă şi se spală cu apă rece pentru a îndepărta spuma. Apoi se schimbă apa fiartă cu apă rece proaspătă şi se pune carnea din nou la fiert.

Când începe să clocotească în cea de a doua apă, se pun peste carne ,legumele si cubuletele de cartofi şi se lasă la fiert la foc potrivit. Cât fierb şi legumele se pregăteşte zeama cu care se va drege ciorba rădăuţeană delicioasă. Cele 2 ouă întregi se amestecă cu 3-4 linguri de smântână şi cu o linguriţă de oţet sau zeamă de lămâie. Pentru cei care vor mai acru, se adaugă ce cantitate dupa preferinta si gust. Apoi se strivesc 5-6 căţei de usturoi, care se pun în compoziţie.

După ce au fiert legumele şi carnea bine, se presara si un praf de tarhon,dupa gust,se potriveste ciorba de sare,lasam sa mai dea 2-3 clocote apoi oprim focul si presaram deasupra patrunjelul verde tocat fin .Apoi se ia un polonic de ciorbă şi se pune peste compoziţia cu ou, se amestecă bine, se pune cât lichid este nevoie din ciorbă pentru a se subţia compoziţia fără să se coaguleze si se varsa in fir subtire in ciorba, amestecand usor.Se serveste fierbinte cu un ardei iute!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide