Pentru ciorba sanatoasa de cartofi si sfecla cu smantana se curata si se taie ca taiteii sfecla, apoi se pune la foc intr-o oala cu apa impreuna cu morcovul si ceapa taiata marunt.
Pentru ciorba sanatoasa de cartofi si sfecla cu smantana se curata si se taie ca taiteii sfecla, apoi se pune la foc intr-o oala cu apa impreuna cu morcovul si ceapa taiata marunt. Cand sfecla e aproape fiarta, se adauga cartofii curatati si taiati subtiri, se adauga sare dupa gust. Cand zarzavatul incepe sa se moaie se pune borsul fiert separat si strecurat. Se lasa sa mai dea cateva clocote. Pentru ca ciorba sa aiba o culoare frumoasa rosie, se pun deoparte intr-o cratita cateva felii de sfecla rosie, cu putina apa fierbinte si se lasa sa dea numai vreo doua clocote, pana ce iese culoarea din sfecla. Nu se tine prea mult caci sfecla se decoloreaza repede. Cand ciorba este gata, se scurge aceasta zeama in oala. Se pune apoi verdeata taiata marunt, lasind ciorba sa mai dea 2-3 clocote.
Se serveste cioba dreasa cu smantana si ou batut
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii