Ciorba de dovlecei umpluti este o reteta olteneasca delicioasa, o ciorba consistenta, o reteta de ciorba de vara.
Se aleg dovleceii potriviti, se curata de coaja, se taie in doua, li se scoate miezul cu o lingurita si se umplu cu carne tocata preparata astfel: carnea de vaca se trece prin masina de tocat cu sita deasa impreuna cu ceapa calita.
Aceasta compozitie se amesteca cu jumatate din cantitatea de orez oparit, cu albus de ou si verdeata tocata marunt si sare. Se umplu apoi dovleceii si se aseaza intr-o cratita. Se toarna peste ei zeama de oase si putin ulei Arpis pana ce ii acopera si se fierb.
Pregatirea ciorbei se face astfel: oasele se sparg, se spala, se oparesc si se pun la fiert in apa cu sare. Cand au dat in fiert se spumeaza. La zeama de oase se adauga zarzavatul si ceapa curatata si taiata marunt, precum si restul din cantitatea de orez. Cand este gata se ia de pe foc.
Galbenusurile, faina Arpis, iaurtul (sau smantana) se amesteca bine, se bat cu telul, se subtiaza cu ciorba si se introduc in oala cu zarzavat. Se pune apoi verdeata spalata si tocata marunt si sarea de lamaie.
La servire se pune in farfurie o bucata de dovlecel umplut si fiert, se completeaza cu ciorba pregatita, iar pe deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Reteta ” Ciorba de dovlecei umpluti” a fost primita de la partenerul proiectului, Chef Buzu si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai - iunie.
Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.
Ciorba de dovlecei umpluti se serveste cu patrunjel proaspat tocat marunt.
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii