Ciorba de dovlecei umpluti este o reteta olteneasca delicioasa, o ciorba consistenta, o reteta de ciorba de vara.
Se aleg dovleceii potriviti, se curata de coaja, se taie in doua, li se scoate miezul cu o lingurita si se umplu cu carne tocata preparata astfel: carnea de vaca se trece prin masina de tocat cu sita deasa impreuna cu ceapa calita.
Aceasta compozitie se amesteca cu jumatate din cantitatea de orez oparit, cu albus de ou si verdeata tocata marunt si sare. Se umplu apoi dovleceii si se aseaza intr-o cratita. Se toarna peste ei zeama de oase si putin ulei Arpis pana ce ii acopera si se fierb.
Pregatirea ciorbei se face astfel: oasele se sparg, se spala, se oparesc si se pun la fiert in apa cu sare. Cand au dat in fiert se spumeaza. La zeama de oase se adauga zarzavatul si ceapa curatata si taiata marunt, precum si restul din cantitatea de orez. Cand este gata se ia de pe foc.
Galbenusurile, faina Arpis, iaurtul (sau smantana) se amesteca bine, se bat cu telul, se subtiaza cu ciorba si se introduc in oala cu zarzavat. Se pune apoi verdeata spalata si tocata marunt si sarea de lamaie.
La servire se pune in farfurie o bucata de dovlecel umplut si fiert, se completeaza cu ciorba pregatita, iar pe deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Reteta ” Ciorba de dovlecei umpluti” a fost primita de la partenerul proiectului, Chef Buzu si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai - iunie.
Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.
Ciorba de dovlecei umpluti se serveste cu patrunjel proaspat tocat marunt.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseTurta dulce nu se poate sa nu contina mirodenii. Scortisoara este nelipsita, asta pe langa alte mirodenii, desigur daca le...
Turta dulce cu mirodeniiReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii