Ajo blanco (Gazpacho alb)

Migdalele se pun in apa clocotita 2 minute, se scot si apoi se curata de coaja. Piinea de tara (piine normala, nu bagheta) se tine in apa rece la inmu

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr. simburi de migdale crude
  • 150-200 gr. piine (de cu o zi inainte)
  • 2 catei de usturoi mari
  • 1 paharel ulei de masline
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • 1 l apa rece
  • sare
  • patrunjel (pentru ornat)
  • crutoane de piine prajita
  • struguri albi fara coaja
  • stafide
  • mere verzi taiate bucati sau pepene galben taiat cubulete

Mod de preparare

Migdalele se pun in apa clocotita 2 minute, se scot si apoi se curata de coaja. Piinea de tara (piine normala, nu bagheta) se tine in apa rece la inmuiat citeva minute.

Se pun in mixer: miezul de piine un pic scurs de apa, cateii de usturoi curatati, migdalele curatate, uleiul de masline, sarea si otetul si se ameseca bine de tot. Daca nu se trec prin mixer, se zdrobesc cateii de usturoi si migdalele cu zdrobitorul de lemn si se amesteca incet cu uleiul, piinea, sarea si otetul. Compozitia rezultata trebuie sa fie ca o maioneza de groasa. Se adauga apoi incet-incet apa rece (pina la consistenta unei supe-creme) si se da la rece pina se serveste.


Se serveste rece cu patrunjel tocat si crutoane de piine prajita. Se acompaniaza neaparat de unul din fructele urmatoare: struguri albi curatati de coaja si seminte, stafide, pepene galben taiat cubulete sau mere verzi taiate cubulete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de fasole in bol de paine
1
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de perisoare din carne de pui
2
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Briose aperitiv cu legume si sunca presata
3
Aperitive cu legume

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Supa crema de porumb
4
Supe de legume

Supa crema de porumb

Supa crema de porumb, gata in 5 minute.

Supa crema de porumb
Supa crema de brocoli
5
Supe de legume

Supa crema de brocoli

Supa de broccoli de azi a iesit una fantastica. Ca sa exclud monotonia am adaugat crutoane si seminte de dovleac pentru a...

Supa crema de brocoli
Parteneri
Cowboy cookies
Bucataras.RO

Cowboy cookies

Ascultand o piesa country( ador muzica asta), mi-a venit o inspiratie teribila de fursecuri americane...crocantele,...

Cowboy cookies
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia