Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

O zi friguroasa de iarna, incalzita cu o supa crema delicioasa!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • sare
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata mica de telina
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosioare
  • ulei de masline
  • piper
  • pesto:
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 ml ulei de masline
  • 1-2 linguri de suc de lamaie
  • sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • galusti din fulgi de mei;1un ou+un galbenus
  • un praf de sare
  • cca5- 6 linguri de fulgi de mei

Mod de preparare

Curatam zarzavatul pentru supa, il spalam si taiem marunt, acoperim cu apa curata, intr-o craticioara, adaugam un pic de ulei de masline si un praf de sare si lasam sa se inmoaie zarzavatul.

Intre timp cat fierbe supa, pregatim galustile din fulgi de mei asa: mixam albusul de ou cu un praf de sare pana se intareste si nu cade din castron cand il intoarcem, adaugam si cele 2 galbenusuri si fulgii de mei, amestecam incet si dam deoparte pentru ca fulgii de mei sa se umfle.

Pregatim pesto astfel: patrunjelul spalat si scurs bine de apa il taiem mai marunt cu tot cu cozi, il bagam in vasul de blender impreuna cu usturoiul curatat, uleiul de masline si dam la blender pana obtinem o pasta omogena. La sfarsit incorporam si sucul de lamaie.

Zarzavatul fiert se scurge de supa ramasa, se da la blender pana obtinem un piure pe care il diluam cu supa ramasa atat cat ne dorim consistenta supei, potrivim gustul de sare si piper.

Se pune apa la fiert intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca, adaugam galusti mici, puse cu o lingurita, sa fiarba bine, pe ambele fete. Dupa 5 minute de fiert, incercam una daca este fiarta la mijloc si daca da,le scoatem intr-o strecuratoare.

Se serveste supa cu aceste delicioase galusti si decorata cu pesto de patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tagliatelle cu ciuperci in sos alb
Bucataras.RO

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb

Este un preparat gustos si satios! 

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise