Ciorba de gaina in oala sub presiune

Se spala pasarea, se transeaza in bucatele potrivite si se aseaza in oala. Zarzavatul se toaca in cubulete mici si se adauga peste carne, mai putin ar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciorba de gaina in oala sub presiune

Ingrediente

  • 1/2 gaina batrana de tara
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi proaspeti
  • 1 telina potrivita
  • 1 ardei gras
  • 3 rosii
  • verdeata
  • 1 l bors
  • 2 linguri de orez.

Mod de preparare

Se spala pasarea, se transeaza in bucatele potrivite si se aseaza in oala. Zarzavatul se toaca in cubulete mici si se adauga peste carne, mai putin ardeiul si rosiile. Se pune 4 l apa, capacul si se tine pe foc 45 minute. Intre timp, calim rosiile si ardeiul, fierbem separat, pe jumatate, orezul si se clateste cu apa rece. Tot separat fierbem si borsul. Dupa 45 minute, racim oala, scoatem capacul, punem din nou oala pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam celelalte ingrediente, mai da un clocot, stingem focul, presaram verdeata.


Dupa 30 minute, cu ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc