Gulas la ceaun

Prajim in ulei carnea taiata bucati si ceapa si le diluam cu putina apa. Le fierbem acoperite cu un capac. Amestecam din cand in cand, iar cand apa s-

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g spate
  • gat si pulpa de vita
  • 80 g ulei sau untura
  • 150 g ceapa rosie
  • 1 lingurita de boia
  • 2 catei usturoi
  • 200 g chimen
  • 1 - 1 buc ardei verde
  • rosie
  • sare
  • faina
  • ou pentru galuste
  • cartofi
  • frunze de telina
  • ardei iuti

Mod de preparare

Prajim in ulei carnea taiata bucati si ceapa si le diluam cu putina apa. Le fierbem acoperite cu un capac. Amestecam din cand in cand, iar cand apa s-a evaporat presaram cu boia si adaugam putina apa.

Presaram cu sare si adaugam usturoiul si chimenul. Cand carnea incepe sa devina moale, adugam cartofii taiati cubulete, ardeiul, rosia, ardeiul iute, frunzele de telina, turnam supa de oase deasupra si fierbem mai departe.

Intre timp preparam un aluat tare din ou si faina si formam galuste pe care le fierbem separat in apa cu sare.

La servire punem galustele in farfurie si turnam supa deasupra.

Decoram cu frunze de telina sau patrunjel. Servim cu ardei iuti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc