Supa crema de cartofi dulci cu flakes de chorizo si chipsuri de tortilla

• curatati cartofii dulci, radacina de patrunjel, pastarnacul si taiati-i cubulete• taiati si tulpina de telina cubulete• puneti-le

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de cartofi dulci cu flakes de chorizo si chipsuri de tortilla

Ingrediente

  • cartofi dulci - 3 buc
  • parmezan - 7080 g
  • foi tortilla - 2 foi
  • tulpina de telina (apio) - 3 batoane
  • busuioc proaspat - 1012 frunze
  • unt - 50 g
  • smantana de gatit - 300 ml
  • radacina patrunjel - 1 buc
  • pastarnac - 1 buc
  • chorizo - 67 felii
  • ghimbir ras - un varf de cutit
  • usturoi - 34 catei
  • ulei - 1 lingura
  • Jamon Serrano - 56 felii
  • sare si piper alb - dupa gust

Mod de preparare

• curatati cartofii dulci, radacina de patrunjel, pastarnacul si taiati-i cubulete
• taiati si tulpina de telina cubulete
• puneti-le la fiert cu sare
• odata fierte, scurgeti apa intr-o oala, pastrand legumele in oala in care au fiert
• adaugati frunzele de busuioc si mixati compozitia folosind blenderul vertical Breville Hand Blender 
• intr-o craticioara separata adaugati smantana, untul si cate un polonic din zeama in care au fiert legumele
• incetul cu incetul va trebui sa incorporati aproape toata zeama fierbinte peste smantana – faceti acest lucru ca s-o aduceti la aceeasi temperatura cu compozitia din oala – puneti oala la foc mic pentru 1 minut si adaugati si parmezanul
• turnati apoi incetul cu incetul peste legumele pasate in cealalta oala
• taiati chorizo si jamon bucatele si caliti-le in tigaie
• scoateti-le pe un servetel sa mai absoarba din ulei
• scoateti inima usturoiului si caliti-i intr-o tigaie, in putin ulei, sau coaceti-i putin in cuptor
• taiati tortilla triunghiuri si coaceti-o pe o plita sau intr-o tigaie de teflon
• serviti supa fierbinte, cu triunghiuri de tortilla si flakes de jamon si chorizo.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri