Supa crema de pui cu praz

Puiul se spala, se transeaza in bucati si se fierbe in apa cu sare, impreuna cu telina, ceapa si cartofii, taiati marunt. Se fierbe totul, la foc mic

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 telina cu frunze
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • 250 ml smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 ramurele de tarhon
  • 3 fire de praz
  • 4 l apa
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 cartofi
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puiul se spala, se transeaza in bucati si se fierbe in apa cu sare, impreuna cu telina, ceapa si cartofii, taiati marunt. Se fierbe totul, la foc mic, apoi se scot carnea si legumele din vas, se maruntesc cu un blender si se pun inapoi in zeama in care au fiert. Se adauga smantana. Partea alba a prazului se taie in rondele si se caleste in ulei amestecat cu vin si condimente.


Supa se serveste in castroane, iar deasupra se pun rondelele calite de praz.

Alte retete:

Ciorba radauteana Supa de galuste Supa de rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc