Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Se separa carnea de restul carapacei. In alt recipient se pun la calit, la foc mic, prazul si c
Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Se separa carnea de restul carapacei. In alt recipient se pun la calit, la foc mic, prazul si ceapa taiate marunt; se adauga si morcovii taiati, rosiile taiate cubulete (fara coaja si fara simburi, daca se doreste), orezul si foaia de dafin. Resturile de carapace de la raci nu se arunca, ci se piseaza intr-o piua pentru usturoi si se adauga la amestecul de legume de pe foc. Se adauga apa si se lasa la foc mic timp de 25 de minute. Dupa ce a fiert, se trece prin mixer si apoi prin sita, sa se elimine impuritatile. Carnea de rac se toaca marunt si se pune peste crema in farfurie.
Se poate decora cu patrunjel tocat marunt. Se serveste calda.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii