Supa cu galusti din franzelute

Se taie franzelutele in felii subtiri si se pun intr-o farfurie mare. Se bat bine 3 oua cu 1/2 litru lapte, adaugind o lingurita de sare, apoi se toar

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 franzelute
  • 3 oua
  • 1/2 l lapte
  • 1 1/2 lingura unt
  • 1 buc. ceapa
  • patrunjel verde
  • 1-2 linguri faina
  • supa de vaca sau pasare
  • sare

Mod de preparare

Se taie franzelutele in felii subtiri si se pun intr-o farfurie mare. Se bat bine 3 oua cu 1/2 litru lapte, adaugind o lingurita de sare, apoi se toarna peste feliile de franzela, lasindu-le sa se inmoaie bine. Se pune 1 1/2 lingura unt sau grasime intr-o tigaie sa se infierbinte, in care se pune o ceapa taiata marunt, sa se prajeasca putin, precum si patrunjel verde tocat, apoi se toarna peste feliile de franzela. Se mai adauga 1-2 linguri de faina fina, sa se lege aluatul. Din aceasta compozitie, se formeaza intre miini, cu putina faina, galusti ceva mai mari decit nucile si se fierb in supa de vaca sau de pasare strecurata. La sfirsit se adauga patrunjelul verde taiat marunt si se lasa sa mai fiarba ½ ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc