Supa de bibilica cu castane

Punem bibilica curatata, impreuna cu zarzavaturile taiate si ceapa, intr-o tava, asezonam ca sare, piper, cimbru, apoi prajim la foc puternic. Bibilic

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bibilica (de aprox. 1 kg)
  • 300 g morcovi
  • 200 g napi
  • 100 g ceapa rosie
  • 100 g ciuperci
  • usturoi
  • sare
  • foi de dafin
  • cimbru
  • boabe de ienupar
  • 1 albus de ou
  • 2 dl frisca
  • 100 g castane
  • 20 g faina

Mod de preparare

Punem bibilica curatata, impreuna cu zarzavaturile taiate si ceapa, intr-o tava, asezonam ca sare, piper, cimbru, apoi prajim la foc puternic. Bibilica prajita o punem intr-o oala, oala o umple cu apa rece, punem foi de dafin. Supa o amestecam pana da in clocot, apoi o fierbem timp de aprox. 2 ore pe foc mic, daca e necesar mai asezonam, dupa care o luam de pe foc, iar dupa 1/4 de ora o strecuram. Dam jos carnea de pe os, indepartam pielea, apoi o taiem in cubulete egale. Preagatim o ingrosala din castanele pisate, putina faina si frisca, o punem in supa si o fierbem.
Alte retete recomandate:

Supa de rosii

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc