Supa de fenicul si scoici.

Se curata si se taie fasii feniculul. Ceapa si usturoiul se calesc in unt topit, se presara ghimbir si se continua calirea inca 3 minute. Se adauga fe

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 radacini de fenicul a 400 gr. fiecare
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 1 ceapa taiata cubulete
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 300 gr. cartofi taiati cubulete
  • 3/4 l. supa din cubulet
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingura kurkuma
  • sucul de la o lamaie
  • 3 cl. lichior de anason
  • 300 gr. scioci scoase din cochilie
  • 1/2 manunchi de marar

Mod de preparare

Se curata si se taie fasii feniculul. Ceapa si usturoiul se calesc in unt topit, se presara ghimbir si se continua calirea inca 3 minute. Se adauga feniculul, cartofii si se mai calesc 7 minute, cand se adauga supa. Impreuna se fierb 15 minute, pe foc mic.

Se condimenteaza cu sare, piper, kurkuma si lichiorul de anason. Inainte de a se lua de pe foc, se introduce scoicile, se lasa sa dea un clocot si se i-a supa de pe foc.
Se serveste supa in boluri cu marar tocat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori