Supa de fenicul si scoici.

Se curata si se taie fasii feniculul. Ceapa si usturoiul se calesc in unt topit, se presara ghimbir si se continua calirea inca 3 minute. Se adauga fe

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 radacini de fenicul a 400 gr. fiecare
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 1 ceapa taiata cubulete
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 300 gr. cartofi taiati cubulete
  • 3/4 l. supa din cubulet
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingura kurkuma
  • sucul de la o lamaie
  • 3 cl. lichior de anason
  • 300 gr. scioci scoase din cochilie
  • 1/2 manunchi de marar

Mod de preparare

Se curata si se taie fasii feniculul. Ceapa si usturoiul se calesc in unt topit, se presara ghimbir si se continua calirea inca 3 minute. Se adauga feniculul, cartofii si se mai calesc 7 minute, cand se adauga supa. Impreuna se fierb 15 minute, pe foc mic.

Se condimenteaza cu sare, piper, kurkuma si lichiorul de anason. Inainte de a se lua de pe foc, se introduce scoicile, se lasa sa dea un clocot si se i-a supa de pe foc.
Se serveste supa in boluri cu marar tocat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc