Gaina se spala si se usuca. Se detaseaza pielea de carne, la nivelul pieptului si al abdomenului. Aici va fi zona de umplut. Se condimenteaza, cu sare
Gaina se spala si se usuca. Se detaseaza pielea de carne, la nivelul pieptului si al abdomenului. Aici va fi zona de umplut. Se condimenteaza, cu sare si piper macinat, la exterior si interior. Chiflele se inmoaie in apa rece, apoi le stoarcem bine. Ouale si ficatul se amesteca cu sarea, piperul macinat, maghiranul si patrunjelul tocat. Aceasta compozitie se umple sub pielea detasata de carne. Gaina astfel umpluta se pune intr-un vas inalt, pentru ca supa sa o acopere complet. Atata apa se adauga, incat sa acopere de doua ori volumul gainii. Gaina se intoarce cu o lingura de lemn, pentru ca apa sa patrunda si dedesubt, ca sa nu se arda. Zarzavaturile se curata, se taie marunt si se adauga la carne. Apoi se adauga ceapa si usturoiul curatate de coaja si spalate bine (ceapa care se pune la fiert, se poate pune cu coaja cu tot, spalata foarte bine, obtinandu-se un gust mai puternic si mai deosebit, iar culoarea supei se imbunatateste, datorita continutului colorant din coaja) . Se da in clocot la foc iute, agitand din cand in gand vasul pentru a nu se prinde. Cand incepe sa fiarba, se da flacara mica si se ia spuma, se adauga sare, piper boabe, eventual pasta de ardei. Acoperit partial, se fierbe pana se inmoaie.
Se serveste separat supa si zarzavaturile, iar carnea de gaina cu cartofi fierti cu patrunjel verde si muraturi.
Alte reteta ciorba recomandate
Ciorba radauteana
Supa de rosii
Ciorba cartofi
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutPizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!
Pizza cu sparanghelTortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...
Tort cu nuci si mere caramelizateBudinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...
Budinca de malai cu branza de vaciCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcTortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...
Tort Diplomat a la AdrianaNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaO reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...
Desert prajitura de joi a OctavieiReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii