Gaina se spala si se usuca. Se detaseaza pielea de carne, la nivelul pieptului si al abdomenului. Aici va fi zona de umplut. Se condimenteaza, cu sare
Gaina se spala si se usuca. Se detaseaza pielea de carne, la nivelul pieptului si al abdomenului. Aici va fi zona de umplut. Se condimenteaza, cu sare si piper macinat, la exterior si interior. Chiflele se inmoaie in apa rece, apoi le stoarcem bine. Ouale si ficatul se amesteca cu sarea, piperul macinat, maghiranul si patrunjelul tocat. Aceasta compozitie se umple sub pielea detasata de carne. Gaina astfel umpluta se pune intr-un vas inalt, pentru ca supa sa o acopere complet. Atata apa se adauga, incat sa acopere de doua ori volumul gainii. Gaina se intoarce cu o lingura de lemn, pentru ca apa sa patrunda si dedesubt, ca sa nu se arda. Zarzavaturile se curata, se taie marunt si se adauga la carne. Apoi se adauga ceapa si usturoiul curatate de coaja si spalate bine (ceapa care se pune la fiert, se poate pune cu coaja cu tot, spalata foarte bine, obtinandu-se un gust mai puternic si mai deosebit, iar culoarea supei se imbunatateste, datorita continutului colorant din coaja) . Se da in clocot la foc iute, agitand din cand in gand vasul pentru a nu se prinde. Cand incepe sa fiarba, se da flacara mica si se ia spuma, se adauga sare, piper boabe, eventual pasta de ardei. Acoperit partial, se fierbe pana se inmoaie.
Se serveste separat supa si zarzavaturile, iar carnea de gaina cu cartofi fierti cu patrunjel verde si muraturi.
Alte reteta ciorba recomandate
Ciorba radauteana
Supa de rosii
Ciorba cartofi
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiV-ati prins ca e dedicat, asa ca nu-mi cereti, nu impart la nimeni, stiti cum a zis cineva: daca va place, va faceti! :)) O...
Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii