Gaina se spala si se usuca. Se detaseaza pielea de carne, la nivelul pieptului si al abdomenului. Aici va fi zona de umplut. Se condimenteaza, cu sare
Gaina se spala si se usuca. Se detaseaza pielea de carne, la nivelul pieptului si al abdomenului. Aici va fi zona de umplut. Se condimenteaza, cu sare si piper macinat, la exterior si interior. Chiflele se inmoaie in apa rece, apoi le stoarcem bine. Ouale si ficatul se amesteca cu sarea, piperul macinat, maghiranul si patrunjelul tocat. Aceasta compozitie se umple sub pielea detasata de carne. Gaina astfel umpluta se pune intr-un vas inalt, pentru ca supa sa o acopere complet. Atata apa se adauga, incat sa acopere de doua ori volumul gainii. Gaina se intoarce cu o lingura de lemn, pentru ca apa sa patrunda si dedesubt, ca sa nu se arda. Zarzavaturile se curata, se taie marunt si se adauga la carne. Apoi se adauga ceapa si usturoiul curatate de coaja si spalate bine (ceapa care se pune la fiert, se poate pune cu coaja cu tot, spalata foarte bine, obtinandu-se un gust mai puternic si mai deosebit, iar culoarea supei se imbunatateste, datorita continutului colorant din coaja) . Se da in clocot la foc iute, agitand din cand in gand vasul pentru a nu se prinde. Cand incepe sa fiarba, se da flacara mica si se ia spuma, se adauga sare, piper boabe, eventual pasta de ardei. Acoperit partial, se fierbe pana se inmoaie.
Se serveste separat supa si zarzavaturile, iar carnea de gaina cu cartofi fierti cu patrunjel verde si muraturi.
Alte reteta ciorba recomandate
Ciorba radauteana
Supa de rosii
Ciorba cartofi
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii