Oasele se spala, se sareaza si se asaza intr-o tava pe un singur rind. Ceapa, morcovii si telina se taie in bucati mari si se asaza in tava peste oase
Oasele se spala, se sareaza si se asaza intr-o tava pe un singur rind.
Ceapa, morcovii si telina se taie in bucati mari si se asaza in tava peste oase. Se baga in cuptorul pre-incalzit la 260.
Se tin la cuptor cam 45 de minute pina oasele se rumenesc. Daca se ard un pic pe la colturi, nu-i bai.
Se scot din tava si se pun in oala cu apa cit sa le acopere cam 7-8 cm
Peste ramasitele din tava se pune apa si se riciie ce e lipit pina se desface. Maclavaisul resultat se pune in oala
Se adauga piperul boabe, sare, cateii de usturoi zdrobiti (optional), pasta de rosii (optional) si lasa la fiert la foc foarte mic, citeva ore. Daca nivelul scade prea tare se poate adauga apa fierbinte. Opriti fierberea cind supa ajunge la concentratia dorita.
Se strecoara
Dupa cum vedeti iese o supa foarte grasa. Daca doriti sa o degresati, lasati-o la racit si scoateti grasimea care se solidifica la suprafata. Nu mi-as fi imaginat ca numai din oase sa iasa atita grasime. Am facut o gaura sa vedeti cit s-a adunat pe supa mea
Supa poate fi folosita imediat cu taitei, galusti alea, alea sau poate fi inghetata in pungi cu fermoar sau in containerul preferat si folosita ca baza la alte mincaruri sau la sosuri.
Pofta buna!
Reteta Supa de oase de vaca propusa de Takitakikatoka
Alte retete care se pot face din oasele de vaca sunt:
Salata carne de vita si verdeata
Oase de maduva
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcva invit la o prajiturica aromata si racoritoare. Cate portii sa scot de la frigider?
Prajitura cu fructe, crema de vanilie si friscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii