Supa din carne de pasare cu mere

Se spala puiul, se pune pe un fund de lemn si se bate cu un batator pana cand se sfarama osul. Se spala din nou, se pune apoi sa fiarba in apa rece ca

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 pui
  • 1 kg mere
  • 1 ou
  • 1 pahar de smantana
  • sare
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 morcov
  • 1 telina mica

Mod de preparare

Se spala puiul, se pune pe un fund de lemn si se bate cu un batator pana cand se sfarama osul. Se spala din nou, se pune apoi sa fiarba in apa rece cat sa-l acopere, se spumuieste cand da in clocot si se lasa sa fiarba la foc mic. Se spumuieste des, pentru ca supa sa ramana limpede. Cand carnea s-a inmuiat usor, se adauga zarzavatul intreg si se lasa sa fiarba in continuare. Se sareaza, apoi se pun merele curatate de coaja si taiate felii subtiri sa fiarba in supa, la un sfert de ora dupa ce s-a pus zarzavatul. Cand merele sunt fierte, se ia oala de pe foc, se drege supa cu ou batut cu smantana, se acreste dupa gust (supa este foarte dulce) cu zeama de la o jumatate de lamaie si se serveste calda, dar este buna si rece.
Alte retete ciorba recomandate

Supa de pui cu galuste

Supa de spanac

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc