Se spala puiul, se pune pe un fund de lemn si se bate cu un batator pana cand se sfarama osul. Se spala din nou, se pune apoi sa fiarba in apa rece ca
Se spala puiul, se pune pe un fund de lemn si se bate cu un batator pana cand se sfarama osul. Se spala din nou, se pune apoi sa fiarba in apa rece cat sa-l acopere, se spumuieste cand da in clocot si se lasa sa fiarba la foc mic. Se spumuieste des, pentru ca supa sa ramana limpede. Cand carnea s-a inmuiat usor, se adauga zarzavatul intreg si se lasa sa fiarba in continuare. Se sareaza, apoi se pun merele curatate de coaja si taiate felii subtiri sa fiarba in supa, la un sfert de ora dupa ce s-a pus zarzavatul. Cand merele sunt fierte, se ia oala de pe foc, se drege supa cu ou batut cu smantana, se acreste dupa gust (supa este foarte dulce) cu zeama de la o jumatate de lamaie si se serveste calda, dar este buna si rece.
Alte retete ciorba recomandate
Supa de pui cu galuste
Supa de spanac
Ciorba radauteana
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii