Aluaturi

Reteta Branzoaice

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
• incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, atentie sa nu fiarba!
• puneti

ingrediente

8 portii

Aluat:
   lapte 125 ml
   unt 60 g
   oua 1 buc intreaga + 1 galbenus
   zahar 80 g
   sare 1/2 lingurita
   coaja de lamaie si portocala
   esenta de rom 1 lingurita
   faina 400 g
   drojdie proaspata 15 g
Umplutura:
   branza de vaci 500 g
   zahar 100 g
   oua 2 buc
   coaja rasa de lamaie
   stafide inmuiate in rom sau coniac 100 g
Pentru uns:
   galbenus de ou 1 bucata
   lapte 1 lingura
   zahar brun 2 linguri

mod de preparare

• incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, atentie sa nu fiarba!
• puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati deasupra o lingura cu zahar si frecati pana devine lichida
• puneti in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum laptele cu untul topit, adaugati ouale si galbenusurile batute, zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom si drojdia lichida, apoi mixati cu ajutorul paletei pentru aluat. Montati si paleta de plastic pe marginea vasului pentru a curata excesul de aluat de pe margini
• framantati cu ajutorul robotului 10 minute, apoi lasati sa se odihneasca aluatul 5 minute si continuati apoi sa mixati inca 10 minute, la viteza mica
• acoperiti vasul cu un prosop si lasati aluatul sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent
• pregatiti intre timp umplutura: amestecati branza de vaci cu ouale batute, zaharul si stafidele aromate
• presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul cu grija pana obtineti o foaie de 1 cm grosime
• taiati apoi in patrate de 10x10 cm si puneti cate o lingura din compozitia de branza pe fiecare patrat
• impaturiti branzoaicele, aducand spre centru colturile opuse
• puneti branzoaicele intr-o tava cu hartie de copt, lasand 2 cm distanta intre ele
• acoperiti tava cu un prosop si mai lasati la dospit 30 de minute
• amestecati galbenusul de ou cu laptele si ungeti apoi branzoaicele cu o pensula
• presarati deasupra zahar brun si coaceti la 160 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Savurati!
Incearca si Aluat frantuzesc
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.