Aluaturi

Reteta Reţetă de preparare a papanaşilor fierti deliciosi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Reţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasii fierti se freaca intr-un castron branza de vaca cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie potrivit de tare.

ingrediente

   Reţetă de preparare a papanaşilor
   250 g branza de vaca
   2 oua
   3 linguri gris
   sare
   2 linguri unt
   1 lingura faina
   1 lingura pesmet.

mod de preparare

Pentru papanasii fierti se freaca intr-un castron branza de vaca cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie potrivit de tare. Se ia cu lingura din ea, se fac cu mana muiata in faina mici galuste rotunde, se turtesc putin intre maini si cu degetul se face la fiecare o adancitura la mijloc. Se pune la fiert o cratita cu apa si putina sare. Cand apa da in clocot, se pun papanasii si se tin pana se ridica cu toti deasupra. Se trage cratita la o parte si se mai lasa sa fiarba circa 10 minute la foc foarte mic (daca fierb in clocote mari, papanasii se terciuiesc). Se scurg, se oparesc cu unt si se presara deasupra pesmet prajit.


Papanasii fierti se servesc foarte fierbinti cu smantana.

Incearca si Aluat de placinta romaneasca
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor fierti deliciosi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.