Placinta aromata cu dovleac, mere, gutui si nuci

Placinta aromata cu dovleac, mere, gutui si nuci este o reteta de placinta cu fructe ce imbina intr-un mod delicios aromele toamnei.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta aromata cu dovleac, mere, gutui si nuci

Ingrediente

  • aluat:
  • cca.700 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 3 g sare
  • 10 g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • o lingura otet
  • umplutura:
  • 6 mere (3 rosii
  • 3 galbene)
  • un dovlecel pentru placinta
  • o gutuie mare
  • 300 g miez de nuca
  • 200 g zahar
  • o lingura de scortisoara
  • pentru uns tavile si ornat:
  • 200 ml ulei
  • 100 g zahar PUDRA

Mod de preparare

1. Se prepara aluatul intr-un castronel, din faina cernuta si apa calduta in care am adaugat si dizolvat, sarea, drojdia, otetul si uleiul. La inceput se amestesteca cu lingura apoi pe o planseta pudrata cu faina se framanta un aluat elastic pe care il lasam sa se odihneasca, acoperit cu un prosopel, cca 20 minute.

2. Curatam dovlecelul de coaja si seminte apoi il taiem cubulete mici, la fel procedam si cu gutuia si merele. Eu merele le dau prin razatoarea mare pentru a evita oxidarea lor. Miezul de nuca se prajeste la microunde cateva minute, se lasa sa se raceasca apoi se marunteste cu sucitorul. Se amesteca cubuletele de dovleac, mere si gutui cu zaharul si scortisoara.

3. Se rup bucati potrivit de mari (cam de marimea unui mar) din aluat apoi pe masa de lucru data cu faina se intind foi subtiri pe suprafata carora intindem intr-un strat uniform, umplutura de fructe, peste care presaram miez de nuca apoi rulam usor cu mana si asezam rulou langa rulou in tavita iar cand se umple tavita, turnam in fir subtire peste rulouri cam 100 de ml de ulei si dam tava la copt in cuptorul preincalzit cca 30 de minute, la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos.

Taiem placintain bucati potrivite, dupa ce s-a racit un pic si am pudrat-o cu zahar pudra. Se serveste dupa ce s-a racit bine
Pofta buna!
Produs ales
http://shabbychicshop.ro/prosoape/380-prosop-bucatarie-cu-dungi-si-trandafir-brodat.html


Placinta cu mere, gutui si nuca se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Pateuri cu dovleac
Bucataras.RO

Pateuri cu dovleac

Cand am facut umplutura de dovleac am facut dintr-un dovleac de 3 kg din care am facut trei retete. Am pus la fiecare reteta...

Pateuri cu dovleac
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise