Placinta cu branza, ca la bunica

Placinta cu branza este reteta pe care o facea bunica mea, atat in varianta de dulce cat si in varianta de post. Ambele la fel de delicioase!

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza, ca la bunica

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - o cana cu ulei (cana mea are 200 ml) care variaza in functie de cantitatea de aluat pregatit. Eu fac pentru tava mare a cuptorului.
  • - o cana si jumatate de lapte (apa)
  • - faina cat cuprinde (mai mult de 1/2 kg)
  • - 1 praf de copt
  • - 1 praf de sare
  • - unt de uns foaia. Se scoate cu ceva timp inainte
  • pentru a fi moale.
  • - umplutura
  • de ex.branza dulce.

Mod de preparare

Se pun intr-un vas laptele (apa), uleiul, sarea. Se adauga faina si se framanta, pana se face un aluat potrivit de tare, care nu se lipeste de mana. Se framanta bine pe masa. Nu va speriati daca la inceput e un pic mai "rupacios", dupa o framantare de 2-3 min. pe masa, se repara singur. Daca nu, se uda cu putin lapte(apa). Se imparte in 2 si se intinde cate o foaie, care se unge cu untul moale(ulei amestecat cu faina, de consistenta unei smantani groase) si se impatureste. Daca se poate, e bine sa se lase aluatul cam 1h la rece, sau cat se pregateste umplutura. Se poate folosi si imediat, dar cam iese untul din el.

Pregatim umplutura:
1kg branza dulce se amesteca cu zahar dupa gust, 8 oua, stafide imbatate cu coniac, arome. Se intinde prima foaie. Dupa ce se intinde putin pe masa, se aseaza si se intinde pe hartia de copt (taiata dupa dimensiunea tavii). Se pune in tava, se toarna umplutura si se intinde si a doua foaie. Se inteapa cu furculita, apoi se da la cuptor. Se taie dupa ce se raceste (cine rezista).


Placinta cu branza se serveste rece, alaturi de o cafea aromata sau de un pahar cu lapte cald.

Reteta de placinta cu branza, ca la bunica, a fost propusa pe forumul Culinar.ro de HI-FI.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Bomboane Raffaello (reteta video)
Bucataras.RO

Bomboane Raffaello (reteta video)

Dragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....

Bomboane Raffaello (reteta video)
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise