Placinta cu mere si nuci

Untul se freaca spuma cu zaharul. Galbenusele se pun unul cate unul in compozitie, amestecand continuu, dupa care se aduga iaurtul si smantana. Se ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 200 g iaurt mai acrisor
  • 100 g smantana
  • 600 g faina
  • 250 g zahar
  • 1 lingura rasa bicarbonat de amoniu
  • scortisoara
  • 200 g nuci
  • zahar pudra

Mod de preparare

Untul se freaca spuma cu zaharul. Galbenusele se pun unul cate unul in compozitie, amestecand continuu, dupa care se aduga iaurtul si smantana. Se adauga bicarbonatul de amoniu si faina in ploaie si se omogenizeaza foarte bine. La final se bat albusele spuma, si se adauga peste compozitia de mai sus, amestecandu-se cu grija de sus in jos ca sa nu se lase.

Se curata merele, se taie in bucati si se amesteca cu zahar (depinde cat de dulci sunt ) si se calesc pana isi lasa zeama. se lasa putin la racit dupa care, intr-o tava in care s-a asezat o foaie de pergament, se intinde 2/3 din aluat, se pun merele scurse si amestecate cu scortisoara (in functie de gustul fiecaruia), si cu nucile coapte zdrobite, peste care se intinde restul aluatului. Se pune la cuptorul usor incalzit (de vreo 10 min), la foc mediu si se coace pentru aproximativ 40 minute (se verifca din cand in cand cu o scobitoare dar nu in primele 15 minute!). Dupa ce este scoasa si lasata putin la racit, se pudreaza cu zahar pudra.
Se serveste calda, cu un pahar de lapte dulce caldut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci