Untul se freaca spuma cu zaharul. Galbenusele se pun unul cate unul in compozitie, amestecand continuu, dupa care se aduga iaurtul si smantana. Se ada
Untul se freaca spuma cu zaharul. Galbenusele se pun unul cate unul in compozitie, amestecand continuu, dupa care se aduga iaurtul si smantana. Se adauga bicarbonatul de amoniu si faina in ploaie si se omogenizeaza foarte bine. La final se bat albusele spuma, si se adauga peste compozitia de mai sus, amestecandu-se cu grija de sus in jos ca sa nu se lase.
Se curata merele, se taie in bucati si se amesteca cu zahar (depinde cat de dulci sunt ) si se calesc pana isi lasa zeama. se lasa putin la racit dupa care, intr-o tava in care s-a asezat o foaie de pergament, se intinde 2/3 din aluat, se pun merele scurse si amestecate cu scortisoara (in functie de gustul fiecaruia), si cu nucile coapte zdrobite, peste care se intinde restul aluatului. Se pune la cuptorul usor incalzit (de vreo 10 min), la foc mediu si se coace pentru aproximativ 40 minute (se verifca din cand in cand cu o scobitoare dar nu in primele 15 minute!). Dupa ce este scoasa si lasata putin la racit, se pudreaza cu zahar pudra.
Se serveste calda, cu un pahar de lapte dulce caldut.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii