Pentru prepararea painii se cerne faina in covata. Se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calda. Intr-un vas se pune un pumn din faina cernuta.
Pentru prepararea painii se cerne faina in covata. Se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calda (nu fierbinte, deoarece plamadeala nu mai creste). Intr-un vas de marime potrivita se pune un pumn din faina cernuta. Se face loc la mijloc, se toarna drojdia muiata, se amesteca adaugand inca putina apa pana se face o plamadeala potrivit de moale. Se bate pana incepe sa se faca basici. Se presara putina faina deasupra, se acopera cu un. servet si se lasa sa creasca la caldura.
Cand a crescut, se pune in covata cu faina cernuta mai inainte, se adauga sarea, uleiul si se toarna cate putina apa calda, framantand bine, pana nu se mai lipeste de maini. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, nu prea moale. Se presara faina, se acopera si se lasa in covata, la loc cald, sa creasca. Cand aluatul de paine a crescut, se iau bucati din el, se pun pe masa de aluat presarata cu faina si li se da forma rotunda sau lunga, dupa dorinta. Se lasa sa creasca si se coc la cuptor,la foc potrivit, aproape o ora.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii