Rulada delicioasa cu crema de vanilie

Rulada cu crema de vanilie se pudreaza pe deasupra cu nuca macinata sau ciocolata rasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile:
  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 50 ml ulei
  • 20 ml apa
  • coaja de lamaie
  • 1 pachet de vanilie
  • Crema:
  • 1 l de lapte
  • 300 g zahar
  • 200 g faina
  • 4 oua
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt frecat spuma cu
  • 200 g zahar pudra
  • sau
  • 4 pachete budinca
  • 300 g zahar
  • 1 l de lapte
  • vanilie
  • 100 g faina
  • 4 galbenusuri
  • 200 g unt frecat spuma cu
  • 200 g zahar pudra.

Mod de preparare

Pentru rulada delicioasa cu crema de vanilie, se separa albusul, se bate spuma, adaugam zaharul, galbenusurile, pe rand, uleiul si apa, iar la urma, faina in ploaie. Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie, se pune in strat subtire si se fac sase foi. Se lasa la racit, apoi se desprind de pe hartie si se umplu cu crema de vanilie sau cu crema din budinci de vanilie. Crema – 1 l de lapte, 300 g zahar, 200 g faina, 4 oua, 2 pachetele de zahar vanilat, sare, esenta de vanilie, 200 g unt frecat spuma cu 200 g zahar pudra, sau 4 pachete budinca, 300 g zahar, 1 l de lapte, vanilie, 100 g faina, 4 galbenusuri, 200 g unt frecat spuma cu 200 g zahar pudra.


Rulada delicioasa cu crema de vanilie se pudreaza pe deasupra cu nuca macinata sau ciocolata rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci