Saleuri fragede si delicioase pentru perioada Sarbatorilor de iarna
Într-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna, caşcavalul ras, zahărul, sarea şi praful de copt. Se adaugă şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând uşor, până se obţine un aluat moale dar consistent şi uşor fărâmicios.
Se dă aluatul o oră la frigider.
Se preîncălzeşte cuptorul. Se presară făină din abundenţă pe masa de lucru şi se împarte aluatul în 2 bucăţi. Primul aluat se întinde într-o foaie grosuţă, cam de 2-3 cm, iar celălalt aluat se dă la frigider.
Se taie aluatul în fâşii cu un cuţit dat prin făină, întrucât aluatul e destul de lipicios, apoi se unge cu oul bătut bine şi se ornează cu restul de caşcaval ras.
Se aşază saleurile într-o tavă, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc potrivit cam 15 minute sau până devin aurii.
Se lucrează la fel şi celălalt aluat.
Timp de pregătire: 1h 20min
Timp de coacere: 15 min/fiecare tavă
Se obţin 4 tăvi cu saleuri. Se menţin moi câteva zile şi se pot bucura de ele toţi membrii familiei.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/saleuri-de-casa.html
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii