Bomboane fondante

Batoanele sau bomboanele fondante sunt foarte usor de realizat, dar pot fi decorate intr-o multime de culori. Joaca-te cu culorile si cu decorarea bomboanelor si ofera un cadou facut chiar de tine persoanelor dragi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Bomboane fondante

Ingrediente

  • o cana mare de apa
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri de otet
  • ½ de pachet de margarina
  • 300 g faina
  • 300 g nuca macinata sau alune si
  • biscuiti
  • 500 g ciocolata menaj
  • 50 ml ulei.

Mod de preparare

Batoanele sau bomboanele fondante sunt foarte usor de realizat, dar pot fi decorate intr-o multime de culori. Joaca-te cu culorile si cu decorarea bomboanelor si ofera un cadou facut chiar de tine persoanelor dragi

 

Pentru batoanele fondante, se face un sirop bine legat din o cana mare de apa, 1 kg zahar si 2 linguri de otet, peste care se adauga ½ de pachet de margarina. Dupa ce s-a racorit siropul, se adauga 300 g faina prajita - ingalbenita, 300 g nuca macinata sau alune si biscuiti pana se ingroasa. Se fac bilute, batoane sau chiar cutii pentru cadouri si se lasa la intarit timp de 2 ore, apoi se dau prin 500 g ciocolata menaj, topita cu 50 ml ulei pe baie de aburi.

Puteti folosi ciocolata alba pentru decorat, in care sa adaugati diferite nuante de colorant alimentar, iar apoi le puteti orna dupa indemanarea fiecaruia cu pasta de zahar. Daca simti ca-ti tremura mana si stii ca nu ai talent la decorat, poti doar sa presari diferite bombonele pentru decorat in diferite forme si culori, cand inca ciocolata nu s-a intarit de tot.

 

SFAT: Daca alegi sa faci bombonele fondante rotunde, dupa ce le modelezi, pune-le intr-un suport de bomboane compartimentat. Se vor topsi la un capat, dar in acel capat vei putea foarte bine sa pui batul pentru acadea.

Daca nu ai gasit bete pentru acadele, poti sa le inlocuieste cu bete pentru frigarui la care sa le ajustezi lungimea.


Batoanele fondante, se lasa la uscat pe o planseta tapetata cu folie de plastic, inainte de a fi servite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Placinta (melcisori) cu mere
5
Dulciuri

Placinta (melcisori) cu mere

O reteta in ton cu vremea de-afara.

Placinta (melcisori) cu mere
Parteneri
Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)
Bucataras.RO

Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)

Iata ca a venit si toamna. Chiar daca afara ploua, tot are si toamna farmecul ei, daca ne gandim ca se apropie sarbatorile....

Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)