Pentru prima etapa a a cestei retete se pregatesc 'Limbi de pisica'. 95g zahar se amesteca cu 120 ml frisca lichida pina se topeste zaharul, apoi se
Pentru prima etapa a a cestei retete se pregatesc 'Limbi de pisica'. 95g zahar se amesteca cu 120 ml frisca lichida pina se topeste zaharul, apoi se amesteca cu faina pana se omogenizeaza. Intre timp se bat 3 albusuri cu 25g zahar pana se topeste, iar apoi se amesteca cu compozitia de mai sus.
Se toarna pe hirtie de copt ca niste nasturi cu diametru cam 2 cm si se coace la 200 grade.
Crema ganaj se obtine din frisca si ciocolata amestecate. Amestecul se pune pe foc si se incalzeste pana aproape de fierbere. Dupa aceasta etapa se lasa la racit. Cand s-a racit se mixeaza pana se deschide la culoare si isi mareste volumul. In aceasta etapa se adauga romul. Nastureii se intorc si se toarna crema inalta cam de 4-5 cm (se taie cu cutitul sa se desprinda), dupa care se pune alt nasturel deasupa. Se lasa la frigider sa se raceasca bine.
Se serveste dupa ce s-a racit si intarit ciocolata. Poate fi servit la cafea.
Alte retete recomandate:
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciSimplu ,coaste.....de ros, de pus in rama, de la Adam...nici macar nu conteaza de care, delicioase sa fie....
CoasteIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii