Budinci

Budinca de chia cu capsuni si lapte de cocos

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Budinca de dovlecei (reteta video)"
 
Stilul de viata sanatos ar trebui sa fie un mod de viata, asa ca deserturile naturale, ca si budinca de chia cu capsuni si lapte de cocos, indulcita cu indulcitor natural pe baza de stevie este alegerea ideala.

ingrediente

   lapte de cocos (cam 150ml)
   capsuni (250g)
   seminte de chia (raport de 1 la 9 cu lichidul care se formeaza)
   Green Sugar - 6 picaturi (indulcitor natural)

mod de preparare

Reteta in sine este una extrem de simpla si trebuie sa marturisesc ca preparatele raw-vegane nu m-au atras niciodata din cauza timpului indelungat de asteptare pana la momentul in care sa te bucuri de produsul finit. Dar gustul e cel mai usor educabil, trebuie doar vointa si-o reteta simpla cu care sa incepi, care sa-ti dea incredere!







Pentru ca reteta mea raw-vegana sa fie complet sanatoasa, am ales sa folosesc Green Sugar. Extractul de Stevia Rebaudiana, obtinut cu apa fierbinte, si eritritolul, obtinut din porumb nemodificat genetic, prin procesul natural de fermentatie, este regranulat doar mecanic, fara alte substante chimice. Are 0 calorii (ceea ce nu strica niciodata!) si 0 indice glicemic. Este dulce ca zaharul, dar lipsit de gustul amar specific produselor din stevie. Nu schimba gustul alimentelor pe care le indulceste si la coacere, fierbere sau congelare nu isi schimba consistenta, gustul sau puterea de indulcire. Puteti citi mai multe aici: http://greensugar.ro/.




Revenind la reteta mea de budinca, tot ce aveti de facut este sa puneti intr-un vas si sa blendati capsunile si laptele de cocos. Apoi am adaugat 6 picaturi de Green Sugar, 3-4 picaturi fiind echivalentul unei lingurite de zahar.




Am adaugat semintele de chia, raport de 1 la 9, adica la 9 linguri de amestec de lapte de cocos si capsuni, 1 lingura de seminte. Am amestecat sa se omogenizeze, am lasat la temperatura camerei 20 de minute, dupa care am repartizat in portii individuale si am dat la frigider.




Initial am zis ca o sa servesc budinca de chia la micul-dejun, pentru un start in forta! Bineinteles ca nu m-am putut abtine (doar e prima reteta raw-vegana!) si a trebuit sa gust una :).




Concluzia? Gustul de capsuni si cocos se completeaza perfect, nu este niciunul dominant. Budinca are o consistenta placuta, semintele nu se simt, iar indulcitorul nostru natural n-a influentat deloc gustul, va fi perfecta si maine dimineata.




Teo




P.S. Este o reteta perfecta in perioada postului!










Serviti budinca de chia cu lapte de cocos si capsuni rece, alaturi de fructe proaspete si poate un biscuit :).

Incearca si Budinca de piine aromata
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de chia cu capsuni si lapte de cocos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite