Orezul se fierbe in apa impreuna cu putina sare si 4 linguri de zahar. Merele se decojesc si se rad pe razatoarea mare. Apoi se amesteca cu 4 linguri
Orezul se fierbe in apa impreuna cu putina sare si 4 linguri de zahar. Merele se decojesc si se rad pe razatoarea mare. Apoi se amesteca cu 4 linguri de zahar si se dau la rece cca 30 min. Se ia o craticioara care se unge cu 40 gr unt si se tapeteaza cu pesmet. Se pun apoi orezul si merele in straturi : se incepe cu merele ( orezul se lipeste), se presara stafide si scortisoara apoi orez si tot asa iar la fiecare rand de mere se pun stafide si scortisoara. Ultrimul strat trebuie sa fie tot de mere peste care se presara putina scortisoara esenta de rom si cateva cubulete de unt. Stafide nu se pun pentru ca fiind deasupra se usuca prea tare. Se da la cuptor.
Se serveste rece.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii